Jalex Entertainment, Tel. 0314 345 098 .......... Voor entertainment op maat enne ....... dat maatje meer.Gerard Joling

Gerard Joling is één van de meest bekende Nederlanders. Daarmee is Gerard Joling een echte publiekstrekker op beurzen, feesten en partijen. Gerard Joling maakte zijn professionele debuut in 1980 met de hitsingle ‘Fridaynight Party’ met de groep Kids en Cats. Maar het grote publiek leerde hem pas echt kennen toen hij zijn televisiedebuut maakte in Henny Huisman’s Soundmixshow. Met het nummer ‘Crying’ van Don McLean behaalde hij weliswaar ‘slechts’ de derde plaats, maar … de toon was gezet!

Zijn eerste single ‘Love is in your eyes’ werd meteen een internationaal succes. Van Goud naar Platina en van Platina naar dubbel Platina. En het ging maar door, van ‘Ticket to the Tropics’, ‘Shangri-La’ en ‘Read my Lips’ tot ‘No More Boleros’. Deze songs zorgden ervoor dat Gerard in meer dan 20 landen gevraagd werd voor optredens, waaronder Japan, de Nederlandse Antillen, Zuid-Amerika, Scandinavië de Filippijnen, Hong Kong, Afrika, Canada, Taiwan, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Al met al verkocht hij meer dan zeven miljoen platen in binnen- en buitenland, waarvan er maar liefst 25 met goud en platina werden bekroond.

Niet alleen solistisch liet hij van zich horen, wie kent niet de onnavolgbare duetten met Randy Crawford (Everybody needs a little rain), Ruth Jacott (Pluk de dag), Shirley Zwerus (Heel even), Tatjana (Can’t take my eyes off off you) en Herman Brood. Op zijn nieuwe album ‘Only the Strong songs Survive’ zingt hij onder meer met The Trammps, George McCrae en Sister Sledge. En tijdens zijn optredens in het buitenland zong hij live duetten met onder andere Nana Mouskouri, The Jordannaires, Maria Maciba en Tracy Wong.

Gerard zong in zijn carrière zowel Engels- als Nederlandstalig. ‘Zing met me mee’, ‘Liefde op het eerste gezicht’ en ‘Als ik met je vrij’ zijn de meest aansprekenden. We mogen Gerard met recht een veelzijdig artiest noemen. De eerder gememoreerde songs als ‘Zing met me mee’ en ‘Liefde op het eerste gezicht’ werden beiden een hit nadat Gerard ze had ingezongen als leader voor de TV programma’s ‘Karaoke op 4’ en ‘Liefde op het eerste gezicht’. ‘Karaoke op 4’ werd gepresenteerd door Gerard zelf en was al snel een daverend succes met een enorme kijkdichtheid.

Met een gastoptreden in ‘Drie recht een averecht’, een rolletje in Flodder 3, een eigen TV show bij de Tros en de AVRO en als captain in diverse spelprogramma’s toonde Gerard zijn veelzijdigheid. Niet alleen presenteren, ook acteren zit hem duidelijk in het bloed.In het seizoen 97/98 verraste Gerard in totaal 240.000 bezoekers met zijn ‘special guest appearance’ tijdens de ‘Holiday on Ice’ Broadway tour. Dat dit voor herhaling vatbaar is zal binnenkort blijken wanneer hij wederom de ijzers onderbindt en opnieuw acte de presence zal geven in deze wereldberoemde ijsrevue.

Met al zijn werk heeft Gerard inmiddels diverse prijzen in de wacht gesleept, de ‘Zilveren Harp’, de ‘Zilveren Haring’, de ‘N.V.G.D. prijs’, de ‘Veronica Award’ (3x), de ‘Diamond Award’, het ‘Gouden Hart’ van de stad Rotterdam (2x), de ‘Gouden Microfoon’ van het Noord Hollands Dagblad en de ‘Story Award’ met het predikaat ‘Best selling Dutch artist’. Deze laatste award kreeg hij in Monaco tijdens de ‘World Music Awards’ uitgereikt uit handen van Don Johnson. Als klap op de vuurpijl werd hij als eerste Nederlandse artiest bijgezet in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud’s in Amsterdam.

De imposante en veelbesproken carriere van Gerard is tot twee keer toe door hem zelf opgetekend. Uit zijn pen vloeiden de titels ‘Het wordt nooit wat met die jongen’ (1988) en ‘Boerenkool en Kaviaar’ (1994). Twee bestsellers die de moeite van het lezen meer dan waard zijn.In 2001 laat Gerard opnieuw van zich horen. In april verscheen zijn nieuwe single Disco Inferno, een fantastische remake van een van de grootste hits aller tijden die samen met de legendarische en nog immer populaire soulgroep The Trammps werd opgenomen. Tevens verscheen half april zijn nieuwe album ‘Only the strong songs survive’ met onder andere bijdragen van The Trammps, George McCrae, Sister Sledge en Voices in Motion. Vanaf april tot en met eind mei was Gerard in navolging op zijn concerttour in 1994 en 1995 wederom in de theaters te zien én horen.

Eind 2001 kwam zijn nieuwe single Never gonna be the same uit welke veelvuldig is gedraaid op radio en op TV te zien was.

In 2002 is Gerard in het TV programma Live and Cooking een vertrouwd gezicht geworden. Elke week heeft hij daar zijn eigen item: Het hoogtepunt van Gerard. Vanaf half april zal hij wekelijks te zien zijn op zaterdagavond bij SBS6 met zijn eigen programma De Waarheid. En last but not least, Gerard heeft begin dit jaar in Amerika een CD opgenomen met Phil Ramone waar we nog veel van zullen horen!

Gerard is in zijn carrière een veelzijdig artiest gebleken die heden ten dage nog steeds de mensen met zijn performance of unieke stemgeluid weet te beroeren.

Neem contact met ons op
Terug naar het overzicht