Jalex Entertainment, Tel. 0314 345 098 .......... Voor entertainment op maat enne ....... dat maatje meer.Edsillia Rombley

De warme stem van Edsilia Rombley is vooral beroemd van het Eurovisiesongfestival waar zij twee keer aan meedeed. Daarnaast is de zangeres bekend van haar deelname aan de Soundmixshow. U kunt Edsilia Rombley boeken voor uw evenement.

Gospel
De carrière van Rombley begint als zij met Gracia Gorré, de zus van een klasgenoot, en drie andere meiden op een bruiloft een gospelnummer speelt. Het gaat zo goed dat ze besluiten de band Dignity te vormen.

Een jaar later leert het grote publiek Rombley kennen als zij het nummer I just had to hear your voice van Oleta Adams zingt tijdens de Nationale Soundmixshow. Rombley verplettert het publiek en wint de show. Hetzelfde jaar neemt Dignity een aantal nummers op die op het No Sweat-album verschijnen.

In 1997 mag Rombley meedoen aan de Europese Soundmixshow en weet ze ook deze zangwedstrijd te winnen. Daarnaast neemt ze samen met Fluitsma en Van Tijn een Nederlandstalig album op voor Douwe Egberts. Ook werkt ze mee aan het All Stars-project van BNN.

Songfestival
Rombley wint in 1998 het Nationale Songfestival met het door Fluitsma en Van Tijn geschreven nummer Hemel en Aarde. Zodoende mag zij Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Rombley wordt vierde, het beste resultaat voor Nederland in decennia. Tevens brengt de zangeres dat jaar haar eerste album uit.

Samen met producer en vriend Tjeerd Oosterhuis van Total Touch werkt Rombley in de jaren na haar debuutalbum aan haar tweede cd. Het album komt in 2002 uit en wordt genomineerd voor een Edison Award.

Na jaren waarin Rombley veel optreedt verschijnt zij in 2006 in het programma Dancing with the Stars van RTL4. Ook brengt zij een nieuw album uit, ditmaal volledig Nederlandstalig.

In 2007, negen jaar na haar eerste songfestivaloptreden, vertegenwoordigt Rombley Nederland in Finland voor de tweede maal op het Eurovisie Songfestival. Met het nummer Nooit meer zonder jou weet ze zich niet te plaatsen voor de finale. Het nummer wordt wel het openingsnummer van haar nieuwe, opnieuw Nederlandstalige album, Meer dan ooit.

Wilt u Edsilia Rombley inhuren als artiest? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

Neem contact met ons op
Terug naar het overzicht