Jalex Entertainment, Tel. 0314 345 098 .......... Voor entertainment op maat enne ....... dat maatje meer.Eugenie

Eugenie groeide op in een muzikale familie. Haar moeder zong en speelde gitaar en haar vader was een echte jazzliefhebber.
 
Van kleins af aan ging ze samen met hem alle jazzfestivals af en stond ze te swingen op muziek van Count Basie, Duke Ellington, Pee Wee Hunt en Sarah Vaughn.
 
Later leerde ze op het North Sea Miles Davis, Erikah Badu, Tania Maria, Toots Thielemans en vele andere topartiesten kennen.
 
Eugenie heeft zich vooral laten inspireren door krachtige, eigenzinnige vrouwen als Bette Midler, Madonna, Billy Holiday, Angie Stone, Erikah Badu, Tania Maria, Chaka Kahn en Tina Turner.
 
“SOUL “in de breedste zin van het woord staat voor haar voorop.

Op haar eigen wijze zet zij dit voort in haar teksten, zang, composities en performance.
 
Eugenie: “Het perfect na kunnen spelen en zingen van bijvoorbeeld Chaka Kahn of Billy Holiday is niet zo eenvoudig. Beiden vereisen een combinatie van pittige zangtechniek,tekst- interpretatie en vooral inlevingsvermogen. Ik wilde als het ware in hun huid kruipen en hun emoties voelen.
 

Na vele jaren van ervaring in binnen- en buitenland in diverse muziekstijlen zoals: Cubaans, Soul, Jazz, Funk en Easylistening heeft zij sinds enkele jaren haar eigen muzikanten om haar heen vergaard.
 
Eugenie is een rasartieste die met een enorme overgave, dynamiek en soul speelt, zingt en performt. Solo, trio of met gasten.
 

Neem contact met ons op
Terug naar het overzicht