Jalex Entertainment, Tel. 0314 345 098 .......... Voor entertainment op maat enne ....... dat maatje meer.Ilse de Lange

Op 21-jarige leeftijd neemt Ilse DeLange in 1998 haar eerste album ‘World of Hurt’ op in het walhalla voor de country artiest: Nashville (stad in Tennessee, Noord-Amerika). Haar debuutsingle’I’m not so tough’ bracht ze voor het eerst op tv ten gehore in de show van Paul de Leeuw. Het album wordt een groot succes en wordt bekroond met vijfmaal platina. In de eerste vijf maanden na de lancering werden er meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Wereldwijd verkocht Ilse meer dan 450.000 exemplaren van het album.

Voor de opvolger van ‘World of Hurt’ reisde Ilse DeLange in 1999 opnieuw af naar Amerika om haar album ‘Livin’ On Love’ op te nemen. Ze wint de daaropvolgende jaren een gros aan awards, waaronder een Edison voor ‘Beste Nederlandse Artiest’
Nashville In 2002 vertrekt ze met haar huidige partner Bart Vergoossen nogmaals naar Nashville om aan een nieuw album te werken, getiteld: ‘Clean Up’. Het album heeft een pop/rock sound, geschreven door Ilse. Haar nieuwe stijl slaat aan en vliegt de Nederlandse hitlijsten in. Het blijft dan een tijdje stil rondom de zangeres, tot ze in 2006 haar album ‘The Great Escape’ uitbrengt. Ook dit album is opgenomen in Amerika, samen met top producer Patrick Leonard. Daarnaast geeft ze haar eerste concerten in de HMH Amsterdam, die binnen korte tijd uitverkocht zijn.

Nederlands succes
Ondertussen was de zangeres ook bezig met de voorbereiding van een nieuw album. In februari 2008 vertrok Ilse naar de Zweedse havenstad Göteborg waar ze liedjes zowel schreef als opnam wat resulteert in het album: ‘Incredible’. Haar eerste single van dat album, ‘So Incredible’, bereikt de nummer 1 positie in de Mega Top 50. Haar tweede single van het album ‘Miracle’ wordt ook een grote hit, de single is speciaal geschreven voor het romantische Nederlandse filmdrama: ‘Bride Flight’. In 2010 heeft Ilse opnieuw succes met het album ‘Next to me’. De gelijknamige single bereikt een top 10 positie in de Nederlandse Top 40.

Eye of the Hurricane
Een jaar later in 2011 besluit Ilse opnieuw naar Amerika af te reizen, om haar droom, doorbreken in Amerika, te verwezenlijken. Ze schrijft onder andere het nummer ‘DoLuv2LuvU’. De single wordt verkozen tot het themalied van 3FM Serious Request 2011. Wegens het overlijden van haar vader wordt het geplande album geannuleerd. Ilse besluit vervolgens terug te gaan naar haar eigen sound, dat dichter bij haar gevoel ligt. Het album ‘Eye of the hurricane’ is hiervan het resultaat en komt uit in september 2012, waar de top 10 hit ‘Hurricane’ op staat. De albumlancering wordt grootst gevierd met een concert in de Arnhemse GelreDome. Sinds 2013 is Ilse DeLange te zien in het vierde seizoen van de succesvolle talentenjacht ‘The Voice of Holland’. Hier werd ze als coach tweede met haar talent Mitchell Brunings. In september van dat jaar komt haar single ‘Blue Bittersweet’ uit, die de elfde positie behaald in de Mega Top 50.


Eurovisie Songfestival
Op 25 november 2013 wordt bekend dat Ilse DeLange en Waylon Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Het muzikale duo heet:’The Common Linnets’. Het tweetal heeft allebei roots in het oosten van Nederland waar de Tukkers ook wel ‘Heikneuters’ worden genoemd. Dit is een afgeleide van een Kneu, een zangvogel die broedt in de Twentse heide, in het Engels vertaalt: common linnet. Samen besluiten Ilse en Waylon te vertrekken naar Nashville in Noord-Amerika om te gaan schrijven aan een repertoire bestaande uit voornamelijk country/bluegrass muziek. Na het Eurovisie Songfestival gaan ‘The Common Linnets’ gewoon door, want het duo staat op 21 juni 2014 in de Grolsch Veste om het publiek naar eigen zeggen “Eens kennis te laten maken met echte countrymuziek” tijdens Tuckerville.

Neem contact met ons op
Terug naar het overzicht