Jalex Entertainment, Tel. 0314 345 098 .......... Voor entertainment op maat enne ....... dat maatje meer.Ruth Jacott

De zangeres Ruth Jacott werd geboren in 1960 in Paramaribo. Op negenjarige leeftijd verhuisde ze met haar familie naar Nederland. Haar zangcarriиre begon in 1977. Als leadzangeres trad ze in Nederland, Duitsland en Zuid Amerika op met diverse orkesten. Ook werkte ze in die tijd veel als sessiemuzikant. In 1986 won Ruth Jacott met het VARA-team de eerste prijs bij het Knokke Festival. Vanaf dat moment is ze in Nederland onafgebroken voor het voetlicht getreden. In het begihn als Musicalster in musicals als “Cats” en “A Night at the Cotton Club”. Voor haar prestaties in de musicals ontving Ruth Jacott in 1989 de Zilveren Harp, uitgereikt door de Stichting Conamus.

Ruth Jacott deelname aan het songfestival

In 1992 nam haar een carriиre een belangrijke wending. Ze werd na het songfestival van 1992, waar ze als achtergrondzangeres op trad, gevraagd om Nederland in 1993 te vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival in Millstreet , Ierland. Speciaal voor haar werden een aantal nummers geschreven. Uiteindelijk bereikte Ruth met het nummer Vrede van Fluitsma, Van Tijn en Westbroek de zesde plaats. Het was in dat jaar dat Paul de Leeuw de legendarische uitzending van zijn programma maakte, waarin hij na de uitzending van het Songfestival met Ruth live via een telefonische verbinding het nummer Blijf bij mij zong. Vooral dankzij deze verfrissende aanpak van Paul en Ruth werd het Songfestival in Nederland nieuw leven ingeblazen.

Zowel Vrede als Blijf bij mij bereikte een hoge notering op de hitlijsten. De nummers die zij zong voor het Nationaal Songfestival verschenen op haar eerste en gouden soloalbum onder de titel Ruth Jacott. Een jaar later verscheen haar tweede solo-CD Hou me Vast. Ook voor dit album kreeg ze de medewerking van de beste tekstschrijvers en componisten van Nederland. Zo werd aan Hou me Vast meegewerkt door Jochem Fluitsma, Eric van Tijn , Han Kooreneef, Coot van Doesburgh en Paul de Leeuw . Het album bracht grote hits voort Het album werd bekroond met dubbel platina. In 1994 werkte Ruth Jacott mee aan de grote actie op het Museumplein in Amsterdam ten bate van de slachtoffers van de burgeroorlog in Rwanda. Haar lied Buseruka was het openingslied van de avond, die door zowel de publieke als de commerciële omroepen werd uitgezonden.

De jaren erna heeft ze veel getoerd. Gedurende de vier tournees gaf Ruth Jacott ongeveer tweehonderd concerten, die in totaal door meer dan 250.000 fans werden bezocht.

Ze is een van Nederlands grootste zangeressen geworden.

Neem contact met ons op
Terug naar het overzicht