Jalex Entertainment, Tel. 0314 345 098 .......... Voor entertainment op maat enne ....... dat maatje meer.Blinde Ed

Met zijn ruige stemgeluid heeft zanger ‘Blinde Ed’ de planken van menig podium in het land al kaal geschuurd. Hij komt dit klusje ook graag bij u opknappen.

Rauw
Ed Ruyer wordt geboren te Amersfoort in een muzikale familie. Reeds als kind heeft de blinde Ed de droom muzikant te worden. Van zijn zesde tot zijn negentiende jaar gaat Ed naar het blindeninstituut, waar veel aandacht wordt besteed aan muziek. Hij stort zich enthousiast op vrijwel elk toetseninstrument, speelt in een aantal bands en volgt een opleiding tot pianostemmer. Nadat hij het instituut heeft verlaten, begeeft Ed in het nachtleven, waar hij zich onderdompelt in seks, drank en rock´n roll. Hij speelt als toetsenist bij een rockband en schaaft zijn rauwe stemgeluid bij.

Stevige sound
Later speelt hij bij diverse andere bands, maar ‘Blinde Ed’  treedt ook steeds vaker solo op en ontwikkelt zich tot allround toetsenman, zanger en feestbeest. In 1994 neemt hij zijn eerste CD op, die goed wordt ontvangen. In 2006 brengt hij de CD Ed Rocks uit en speelt Ed op het Zwarte Cross festival. De stevige sound van Ed, in combinatie met zijn bijzondere verschijning en improvisatietalent, staat garant voor zo’n 100 tot 120 optredens per jaar.

Neem contact met ons op
Terug naar het overzicht